Pathfinder Society i Golarion

Što je Pathfinder Society Organized Play (PFSOP)

 

PFSOP vas stavlja u ulogu agenata Pathfinder Societyja –  legendarnog udruženja istraživača, arheologa i avanturista koji su posvećeni istraživanju i bilježenju najvećih misterija i čuda drevnoga (i manje drevnog) svijeta.  Pojednostavljeno rečeno, likovi su nešto poput kombinacije Indiane Jonesa i agenata iz serije ‘Warehouse 13′.
Jedna od prednosti PFSOP igranja jest što ne zahtjeva konsekutivno igranje niti ovisi uvijek o jednom GMu i istoj grupi igrača već je svatko slobodan dolaziti onoliko često koliko može i želi a vaši likovi će neovisno napredovati kroz avanture i na taj način formirati svoj individualan put.

Općenito o PFSOP-u: radi se o megakampanji koja neprestano evoluira. U nju su uključene tisuće igrača diljem svijeta. Igra je organizirana po Sezonama kroz koje vi sa drugim Pathfinderima sudjelujete u pričama kampanje.  Svaka Sezona sastoji se od najmanje 28 Pathfinder Society scenarija (kratkih četverosatnih avantura) koje se zbivaju po raznim lokacijama diljem Golariona.

Scenariji (avanture) su u velikoj većini samodostatni (one-time sessioni)  uz nekoliko iznimki. Trenutno se nalazimo u četvrtoj sezoni.  Avanture se po ‘jačini’ (tj levelima) od treće sezone gradiraju ovako: 1-5, 3-7, 5-9, 7-11 i 12+

Svijet : Golarion je službeni svijet (setting) Pathfinder Roleplay igre. Središte kampanje je Absalom ( karta), takozvani Grad u Centru Svijeta koji se nalazi na otoku Kortosu u središtu regije Inner Sea. Pathfinder avanture vode vaše likove od tamnih uličica i političkih intriga Absaloma do putovanja i istraživanja raznih dalekih i egzotičnih lokacija Golariona.

Vaši likovi (Player Characters): iako je samo udruženje po nekom općenitom moralnom usmjerenju Neutralno, u kampanji su zabranjeni Evil likovi, PvP i osnovna je pretpostavka da se svi za stolom želimo zabaviti i odigrati zanimljiv session bez da jedni drugima kvarimo igru. Vaš zadatak (i moto Societyja) jest -”Istražiti, izvjestiti, surađivati”  (Explore, report, cooperate.)
Samo slaganje likova objašnjeno je u Guide to PFSOP 4.2 koji je beplatno dostupan na službenim stranicama. Detaljnije upute o  slaganju likova i pridruživanju imate na linkovima: Kako nam se možete priključiti i Linkovi
Fakcije - Svaki pojedini agent bira pripadnost jednom od 10 ogranaka (fakcija) unutar Societyja.
Sve informacije za igrače nalaze se na Paizovoj službenoj stranici pod linkom Player Resources

 

PZO1124-Wallpaper

 

 

 

Leave a Comment

Visit Us On Facebook