Warhorn i važne napomene u vezi 5. sezone PFSa (a.k.a. Year of the Demon)

Posted by on September 10, 2013 in Vijesti | Comments Off

Warhorn i važne napomene u vezi 5. sezone PFSa (a.k.a. Year of the Demon)

Nekoliko je bitnih stavki aktualno od starta nove sezone:

1. WARHORN!

Od početka devetog mjeseca preselili smo se na novi Warhorn – budući da stari prestaje biti aktualan kroz sljedećih 6 mjeseci, no time like the present da se uhodamo sa novim.
Od sada na warhorn je dovoljno samo jednom se prijaviti a nakon toga samo birate evente na kojima želite sudjelovati. Cilj je da i za veće evente imamo liste prijava no to je u ovom trenu realno samo za Sferakon. Ali ima vremena i o svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.
Prijave na pojedine sessione je isto dodatno olakšano i jedino što još nedostaje jest kalendarski pregled sessiona (developeri su dobili dovoljno feedbacka pa je samo pitanje vremena kada će vratit ovaj vrlo zgodni feature).

 

2. UPDATES sa službene stranice (svakako bacite oko):

- od scenarija #5-04 mape u scenarijima će biti layered tako da GMovi mogu lakše prikazat mape bez oznaka za tajne prolaze i sl

- Inventory Tracking Sheets – igrači ne moraju više na chronicle upisivat kupovinu nego označit sve na ITS. Također, možete napravit svoje obrasce dokle god imaju sve rubrike kao original. Sheetovi se nalaze na zadnjoj stranici novog ‘Guidea to PFSOP 5.0

- GMovi, vrlo je bitno da na kraju scenarija pete sezone u reportima označite prikladne kućice A, B, C i D – označavaju određene odluke koje igrači rade i na osnovu njih kasnije u sezoni bi trebale postojati i posljedice ;) na ovaj način igrači sada zbilja direktno  svojim odabirima utječu na kampanju.

Primjer (iz bloga):
“Remember that the new scenario reporting sheet included in the back of Season 5 scenarios has four checkboxes labeled A through D. In the Conclusion section of a scenario, there will often be one or more checkbox conditions that help me to track players’ decisions throughout the season and use that information to help the campaign, society, and factions to evolve over time. Not every scenario will have these cues, but most will. For example, the scenario might prompt the GM to check A if the PCs used the scroll of awaken on the giant frog, B if the PCs used the scroll of awaken on the blueberry bush, C if the PCs successfully befriended the resulting creature, and/or D if members of the Cheliax faction sealed a dark bargain with the awakened blueberry bush to create a pie of ineffable evil. As a developer I could then decide which creature to include in a future scenario and whether said creature would start out as friendly or indifferent. Furthermore, the fate of Cheliax might develop an appreciation for single-use, edible, evil artifacts.”

- uputite igrače na poruke od vođa fakcija! to je izuzetno bitno kako bi mogli ispunjavati ingame misije – sada kad više nema mission slipova, jedino na ovaj način možete pratiti koji scenariji su bitni konkretno za vašu fakciju i osvojiti boonove (ili posljedice).
Sve ih možete pogledati na ‘Faction Talk‘ dijelu foruma a naslovi po defaultu izgledaju ovak: Grand Lodge Faction Status Report – Year of the Demon

Visit Us On Facebook